Les Vrais Amis

‘Kegelclub Apeldoorn’, bekend als ‘Les Vrais Amis’

Leden van ‘Kegelclub Apeldoorn’, de oudste kegelclub van Apeldoorn, realiseerden zich in 1987 dat hun club op 15 september 1892 in de sociëteit was opgericht door een aantal leden van de uit 1887 stammende KC “Les Vrais Amis”. Vanaf die tijd dragen zij die naam. Tot aan 1938 speelde de club succesvol op landelijk niveau in kegelcompetities, sedertdien laat de club vriendschap prevaleren boven ambitieuze wedstrijdprestaties.

 

‘Les Vrais Amis’ speelt op de dinsdagavond. Het is een kegelclub met een overwegend corporale geest vol aimabele, onschuldige tradities, onder het motto: ‘Wij worden er niet zozeer beter op, naarmate wij ouder worden, maar … ten goede of ten kwade worden wij meer onszelf.’

 

Jaarlijkse hoogtepunten voor ‘Les Vrais Amis’ zijn de mosselavond, ladies night, kegeldiner en Nieuwjaarsontvangst bij een der leden thuis. De Han Duboisbeker, het clubkampioenschap, levert jaarlijks de drie spelers op die met frisse tegenzin deelnemen aan het Koningskegelen, de enige keer dat de club naar buiten treedt in de Sociëteit.