Leesclub Sociëteit

Leesclub Sociëteit

De Leesclub Sociëteit is gestart in februari 2011 met een eenvoudige formule: één keer per twee maanden samen eten en het over boeken te hebben. Doorgaans wordt in de Boschvijver gedineerd. Bij het jaarlijkse uitstapje wordt ook de verfilming van een besproken boek bekeken. Het gezamenlijk geselecteerde boek is bij voorkeur geschreven door een Nederlandse schrijver.

 

De thema’s van de te lezen boeken: is er iets in het boek dat je heeft geraakt, zijn de personages goed uit de verf gekomen, wat is de rode draad van het verhaal etc. etc. De bijeenkomsten leveren doorgaans zeer boeiende discussies op. En…..zoals altijd volgde een heerlijk diner in een gezellige ambiance met een vrolijk gezelschap.

Jaarlijks komt onze Leesclub een keer bijeen in Deventer om met elkaar een film te zien, meestal van een boek dat we gelezen hebben.
Zo ook deze keer op 11 september. We zagen “Karakter” gebaseerd op het boek van Bordewijk. Voor de meeste van onze leden was het dit keer wel heel lang geleden dat ze het boek lazen, maar juist daarom vielen de verschillen tussen boek en film weg.
Allen waren enthousiast en zeer onder de indruk van het thema.
En…..zoals altijd volgde een heerlijk diner in een gezellige ambiance met een vrolijk gezelschap.