De ICT-kring

De ICT-kring

Het gebruik van de computer is niet meer weg te denken in onze maatschappij, ook binnen onze sociëteit. Maar de wat oudere leden van de sociëteit hebben soms moeite met de snelle ontwikkelingen op ICT-gebied, of worden geconfronteerd met problemen bij het dagelijkse gebruik. Natuurlijk zijn er genoeg computertijdschriften en hulpinstanties, maar het lijkt toch prettiger en meer leerzaam om bestaande probleempjes onderling op te lossen. Daarom is in oktober 2007 de ICT-kring opgericht. Deze kring is bedoeld om te helpen waar eigen informatie, kennis en kunde tekort schieten. Niemand is leider of allesweter, we leren van elkaar. De groep heeft weinig pretenties: het gaat er vooral om elkaar op weg te helpen bij nieuwe programma’s en nieuwe toepassingen, en om oplossingen te bieden bij alledaagse kleine (maar soms heel vervelende) problemen die opduiken als je bezig bent met e-mail of internet, hetzij op de computer, hetzij op de smartphone.

In de eerste jaren van haar bestaan heeft de ICT-kring zich vooral bezig gehouden met “klassieke” computers. Inmiddels is het gebruik van computers verschoven naar tablets en smartphones. De ICT-kring wil daarom meer aandacht besteden aan de problemen die men hierbij tegenkomt en wil ook ingaan op de achtergronden.

De ICT-kring kent geen ledenstop, zodat nieuwe deelnemers welkom zijn. Er wordt hierbij uitgegaan van een gemiddeld laag kennis- en ervaringsniveau, dus kan iemand die zich op dit gebied een beginneling vindt ook meedoen, en zo zijn/haar kennisniveau opkrikken. Wie zich eerst wil oriënteren kan vrijblijvend een bijeenkomst bijwonen.

Contact gegevens

De bijeenkomsten zijn op de eerste maandag van de maand, ’s middags van half vier tot vijf uur in De Boschvijver. Wie eerst nog wat meer wil weten kan bellen met de waarnemend voorzitter, Hans van der Lee (055 – 578 61 50), of “klassiek” mailen (f2hleerijs@hetnet.nl).

Voelt u zich ook zo onhandig en moet u alles aan uw kleinkinderen vragen? Meld u dan aan bij onze kring. Hopelijk leren we van elkaar! En …… meedoen is helemaal gratis!