Woensdagmorgen Kegelclub

Woensdagmorgen Kegelclub

De woensdagmorgen dames kegelclub, een kegelclub zonder verdere naam, is opgericht op woensdag 8 juni 1983. Gestart werd met vijftien dames, zij komen elke woensdagmorgen met veel plezier samen om te kegelen, maar ook voor de gezelligheid. Verjaardagen worden uitbundig gevierd met gebak, bitterballen en een cadeautje uit de mand. Er wordt jaarlijks hard gestreden om de wisselbeker, evenals om het gooien van de meeste negens.

 

Kegelen is niet per sé een mannensport, er zijn in heel het land dames die kegelen. Maar over ons: even een ochtend aan de slag met een bal op de lange baan, zo eenvoudig kan het zijn, maar dan……….  toch wel zwaar en hoe hou je die bal op de baan? Gewoon even opletten hoe je de bal vast houdt! Ja, ja, maar dan…..?  Nou,  loop de eerste meter in de worp maar met de bal mee, dan gaat al een stuk beter. De geroutineerde speelsters helpen je wel op weg. Oh balen,  alweer een afloper. Maar dan de lol als de bal tot aan de kegels komt en er ook nog een paar omgooit! Gelukt, het is gelukt! Zo doe je dat dus!

 

De gezelligheid staat centraal, de inloop begint om 10:00 uur en het spelen duurt tot 12:30 uur. Tweemaal per jaar lunchen wij gezamenlijk. Ons ledental daalt gestaag en de kegelclub staat open voor nieuwe leden. Natuurlijk gaan we allemaal (stiekem) voor een goede score, maar de gezelligheid blijft de boventoon voeren.